27. huhtikuuta 2011

Päivä 31

KESKIVIIKKO

Hassua ajatella että tänään vasta olen tavallaan kuukauden käynyt hoitamassa Riota, jos lasketaan vaan päiviä. Kumminkin olen parhaimmillaan käynyt viitenä päivänä putkeen. Tosin 20 päivää olen ollut muualla/tyttöystävä ollut mun luona, joten en ole hyvästä syystä käynt. Mutta kuitenkin siis..

--

Ihan juuuuulmetun nätti sää! Aurinko paisto ja vaikka en pahemmin tykkään ku se paistaa niin onnistuin tallille sopivaan aikaan että se ei ihan sokaistanut. Kirosin kävelymatkal tallil et onnistuin taas huomaamattani tulee sil bussil tallil jollon Rio on just saanut heinät nenän eteen, mutta nyt se oli jo ruokailun loppu puolel. Otin siis sen suurempia tunnontuskia sen parin heinänkorren edestä ja harjasin ja ulkona aidassa kiinni, hoho. Nyt ei Rion pölynen turkkikaan aivastuta yhtä lail ku tarkenee ulkona hoidella hevosen. :D Ja sen talviturkki on tippunut kokonaan pois, ah! Rion turkki on joihinki verrattuna silti tosi paksu ja pitkä ja hiki tuli silti sitä harjatessa.

Heitin suitset ja suijat heposen päälle ja mentiin kentälle. Molempiin suuntiin liinan päässä ja Rio toimi ihan mukavasti alkukankeuden jälkeen. Ja aika useesti mäkin vedän liian löysästi alussa, mutta hetken päästä sit mäkin uskallan vähän tomerammin käskyjä antaa. Päästin lopuksi vapaaksi ja se sujui paremmin ku ikinä ennen vaikka mulla ei ollutkaa riimunnaruakaan kädessä. En antanut pahemmin edes käskyjä, välillä maiskutin että lähtis taas tomerammin. Muuten Rio ravasi yksinään. Tosin alussa Rio tyyty vaan ravaamaan aidan vierestä toiselle puolelle kenttää syömään aidan alta ruohoa ja sitten taas uuteen ruohotupsuun, mutta ukko virkisty melko pian. Ja laukkakin lähti pari kertaa ilman käskyjä, tais vähän virtaa olla loppua kohden.

Lopetettiin sellasen puolen tunnin jälkeen ja Rio oliki kivasti hiessä mahalta ja jaloista. Harjasin ja tarhaan takasin, josta filee teki kaikkensa löytääkseen lisää heinää tarhasta. Puhdistin kuolaimet ja pistin kamat paikallee. Ottelin  vielä ajan kuluksi kuvia kun vihdoin uusia pattereitaki kameraan oon saanut.





 

Tallilta on muuten lopetettu yksi heppa ja myyty poni ja tuon lopetetun hevosen tilalle tuli sitten tällänen komistus! Rakastan sen väritystä nomnom.

 
Ja tein tuttavuutta Rion tarhanaapurille, mutta loppujen lopuksi taisin olla ihan liian hurja hänelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Alex & ronkeli-Rio kiittää!