4. helmikuuta 2011

päivä 1

Hamhamhei, mistäs sitä alottais.

Olen jo monta kuukautta katsellut Hevostalli.netin markkinoiden hoitajapalstaa ja sopivan kuulosten hevostan omistajille pistänyt saman sähköpostin laiskuuttani. Jotkut ovat vastailleet että "hoitaja on jo löytänyt", "vaihtoehtoja on paljon, katsotaan myöhemmin" ja jumalattomasti ihmiset ovat vain jättäneet vastaamatta mitään.
Viimeisimmälle ihmiselle kun pistin sähköpostia niin aika pian sainkin myöntävän vastauksen ja sovittiin koska menen kyseistä hevosta katsomaan.



Ensimmäinen tapaamishetki olikin aika fiasko koska en löytänyt ikinä perille. Sovittiin että omistaja tulee tallikaverinsa ja tämän hevosen kanssa pysäkin viereen odottamaan ja tulen siihen sitten bussilla. Pyörin jossain päin Littoisten aluetta kaksi tuntia ja kolmessa eri bussissa, kunnes luovutin. Tulin kotiin hieman pettyneenä ja lähetin omistajalla sähköpostia etten löytänyt perille. Nooh, sovittiin uus tapaaminen parin päivän päähän.

Yhtä innoissani lähin tälläkin kertaa ja pääsinkin melkein perille. Jäin vaan 5 pysäkkiä liian kauas ja meni puoli tuntia ennen kuin löydettiin toisimme. Kaiken jälkeen kuitenkin vihdoin päästiin tallille saakka.

Jäätiin tallin kentälle ja päästin siinä Rion vapaaksi kunhan se eka rauhottui kun herra ois halunnut heti kättelyssä lähtee laukkaan. Riimunnarun irtoessa se melkein heti ampaisikin liikkeelle, joskin pysähtyi taas hetken päästä. Jenni pisti herraan vauhtia jonka jälkeen hän sai puhelun joten minä jatkoin. Ja ihanan tottelevaisesti Rio kuuntelikin minua. Käskytin pojan ravaamaan meitä ympäri jonkin aikaa, jonka jälkeen otettiin vähän vierellä kävelyä ilman riimunnarua. Rio onnistu siinä tosi kivasti ottaen huomioon että tutustuttiin toisiimme vasta.
Jennin puhelun jälkeen mentiin talliin ja sain harjata Rion. Ja järkyttävästi siitä lähtikin karvaa! Vedin melko rivakasti ja voimalla terävällä hikiviilalla ja poika sanonut siitä mitään, karvaa vaan lähti nii et siihen ois voinu hukkuu. Lopuksi vedin nopeasti harjalla hevosen kehon läpi ja puhdistin kaviot. Tän kaiken aikaa Rion ylläpitäjä Jenni oli koko ajan äänessä ja paljon asiaa sieltä kyllä tuli, liittyen niin hevoseen kuin talliinkin.
Rio sai jäädä seisomaan kahden riimunnarun varaan tallin käytävälle kun Jenni näytti minulle vähän paikkoja. Tallialue oli tosi iso ja tallikin näytti sisältä tosi kivalta. Ei liian kämänen, mutta ei liian hienokaan. (Myöhemmin tulee vielä kunnollinen esittely tallista).

Kierrettiin noin 10 minuutin metsälenkki kolmistaan, talutin Riota ja Jenni tuli perässä. Ensin Rio yritti änkeä mun eteen, mutta mä otin ohjat käsiin ja käskytin sen mun taakse. Sen jälkeen sainkin ihan rauhassa kävellä.

Vietiin sitten Rio tarhaansa mutustamaan heiniä ja päivä olikin pulkassa melkeinpä. Juteltiin vielä jonkin aikaa Jennin kanssa kahvihuoneessa ja tapasin pari muutakin tallilaista jotka kaikki vaikuttivat ihan kivoilta tyypeiltä.

Otinpa vielä tyylikkäitä mussun mussun -kuvia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Alex & ronkeli-Rio kiittää!